Bemutatkozás

Írói pályafutásom első komolyabb 58 oldalas terjedelmű kis regénnyel bontakozott ki, melyet ugyancsak barátaim olvastak, de elég jó véleménnyel voltak róla. Azóta már változott és alakult írói stílusom, de megőrizte mindemellett azokat a stílus elemeket, amik meghatározzák műveimet.

Első kisregény Beteljesületlen álmok címen jelent meg, ahogy a címe is utal rá valamilyen szinten álmaim egy része olvasható benne, persze szereplői csupán fikciók, bár felfedezhető bene jómagam személye és barátaim bizonyos jellemvonásai, de mindez csupán rejtve. Azóta már több versem és novellám született. Ha kíváncsi vagy válogass és olvass kedvedre.

Eve Taylor

Ez az oldal a saját műveimet, kitalált történeteimet mutatja be. Olvass kedvedre, kommentálj és szavazz! Mondd el pozitív negatív kritikád bátran örömmel fogadom!

2016. május 24., kedd

Tiltott szerelem I. Fejezet

Tiltott szerelem






I.                    Fejezet
Találkozás

Tokyo belvárosában egy zord komor hideg télies napon a diákok hosszú kígyózó sorokban mentek az egyetemi sétány felé majd le-lefordultak az egyes hatalmas épületek mellett és eltűntek bennük, mint szürke szamár a ködbe. Így volt ez a mi kis főhősünkkel is elsőre teljesen átlagosnak mondható fiatalemberrel állunk szembe, de ha jobban megismerjük, rájövünk, hogy az átlagosságtól fényévekre van. Rövid fekete haja enyhe kis göndörséggel kicsit kesze - kuszán áll, mintha valaki nem használt volna reggel fésűt. Az olvasók persze tudhatják, hogy barátunk haja direkt ilyen és nem csak a véletlen műve vagy talán mégis? Ezt döntse el mindenki maga. Na de térjünk vissza a történet valódi cselekmény szálához. Ahogyan a többiek is ő is egy épület felé bandukolt kezében egy kis fekete arany csatos aktatáskával, ami csak a látszatra való tekintettel volt nála, hisz az ebédjén kívül mást nem tartalmazott. Lassan és kómásan haladt a cél felé. Oda érve megtorpant mély levegőt vett majd kis idő elteltével kifújta és bement. Mindeközben azon gondolkodott van-e értelme bejönni vagy menjek inkább haza, de mivel kicsit sok volt a hiányzása úgy döntött bejön, és majd itt alszik, hisz úgysincs semmi, amit ne tudna és újdonságként szolgálhatna neki az iskola. A portánál egy vállig érő hajú egy-két évvel idősebb úriember állt egy tollal és papírral. Friss diplomásként régi iskolájában toborozta az építészet szenvedély iránti diákokat újonnan induló kurzusára. Ahogyan elhaladt a tanár mellett tekintetük egy pillanatra összeért és mindketten éreztek egy belső bizsergető érzetet. Szerényen és mégis határozottan kérdezte a professzor
- Érdekel az építészet?
- Ő tessék? - kérdezett vissza a fiú összepréselt fogai között. Furcsa érzés fogta el, ahogy a tanár smaragdzöld szemébe nézett. Olyan volt mintha egy viperával néznél szembe olyan igéző, mégsem érzed ugyanakkor azt, hogy félni kéne, menekülj. Meredten állt és nézett végül elvette a szórólapot, amit nyújtott felé a tanár és az orra alatt morogta
- Átgondolom az ajánlatot. - azzal tovább sétált. A tanár tágra nyílt szemekkel nézett a fiú után, azon járt az esze, hogy mikor is érzett utoljára intenzív szenvedélyt egy férfi iránt, vagy, hogy egyáltalán mikor is lángolt fel benne a szerelem utáni vágy utoljára. Kazuya lassan haladt előre, majd hirtelen visszafordult és kezet nyújtott, mély, de ugyanakkor mégis lágy hangján így kezdte.
- Haruko Kazuya vagyok, és festészet szakon vagyok jelenleg.
- Örvendek Kazuya, én Yoshida Takahiro vagyok, itt végeztem tavaly építész szakon és erre a tanévre megpályáztam az iskolába tanítói állást, hisz Hideki professzor nyugdíjba vonult. Remélem, fogjuk még egymást látni.
- Én is nagyon remélem. – mondta Yuya aranyos kis fél oldalas mosollyal arcán. Beszélgetésüket a csengő szó zavarta meg. Kazuya fejét felkapva, hebegve-habogva elsietett órára. Szerencséjére tanára még nem volt a terembe így gyorsan besurrant és beült a legutolsó sorba. Elővette a legszebben fogó tollát és az előtte heverő vázlat füzetébe rajzolni kezdett, fel sem tűnt neki, hogy közben tanára megérkezett és kiadta az aznapi óra anyagát, mely egy tájkép festése. A papíron lassan kirajzolódott egy férfi arc jellemvonásai… meghökkentésig hasonlított a professzor arcához, hisz gondolatai nem tudtak máson járni, csak is ő rajta. Képzelgéseiből tanára ébresztette fel azzal, hogy megkocogtatta a vállát és így szólt kissé idegesen.
- Haruko nem portrét kértem, hanem tájképet. Ebben semmi tájkép nincsen. Nem ábrándozni vagy itt, hanem tanulni, ha úgy véled ennyire jól megy a rajz és nem kell már mit tanulnod ki is mehetsz az óráról. – Kazuya szépen összepakolta a táskáját vázlat füzetét és tollát és kisétált a legnagyobb lelki nyugalommal a teremből. Nem igazán tudta mit kezdjen most. Tudta, hogy tettével magára haragította tanárát, de valahogy nem érdekelte. Lassan sétált az üres szürke folyosón és gondolatai messze magasan szárnyaltak a fellegekben. Azon képzelgett, hogy milyen édes lehet Hiro száját csókolni. Bele remegett az érzésbe, és ahogy haladt előre a folyosón hirtelen meghallotta gyengéd lágy hangját. Nagyon halkan oda osont a nyitott ajtó mellé bekukucskált. Szíve hevesen vert, mint egy öreg rossz gőzmozdony úgy zakatolt, mély levegő vételekkel próbálta lenyugtatni, de nem igazán sikerült kizárni a fejéből a férfi hangját. Hátra dőlt a falnak, lehunyta szemét és csak hallgatózott. Kicsengetés előtt pár perccel nagy nehezen felkászálódott és haza ment. Alig várta a holnapot, hogy újra lássa a tanárt.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Bubbles Bubbles